Tuesday, December 20, 2011

Avoin kirje Julia Tukiaiselle:

Ajattelin vaihteeksi kirjoittaa sinulle koska luulen että Johannalla on vielä sulattelemista edellisissä kirjeissäni. En tiedä että oletko ikinä jaksanut lukea mitään Facebook-kommentteja tai hintalappuja monimutkaisempaa joten voi myös olla että tuhlaan tässä aikaani. Johanna ainakin on moneen kertaan mainostanut lukeneensa sen erään juustokirjan, mutta sinun lukuhistoriasi on ihan hämärän peitossa. Facebook-sivullasi ilmoitat ylpeästi, "I hardly never read."

Johanna jaksaa aina puhua kateudesta, tai siis siitä kuinka ihmiset ovat teille kateellisia. Minusta vaan vaikuttaa siltä että Johanna on sinulle loputtoman kateellinen monestakin asiasta. Ensimmäisenä tulee mieleen se että sinä pääsit Playboyn-sivulle (tulitikkuaskinkokoiseen kuvaan tosin...) mutta Johanna ei päässyt vaikka kuinka yritti. Johannaa myös korpeaa ihan loputtomasti se että sinä olet häntä solakampi ja näyttävämpi, tai siis olit. Oletko lähiaikoina katsonut peiliin? Kurkistaako sieltä takaisin hehkeä parikymppinen nainen, vaiko täysin deekiksellä oleva varhaiseläkeläinen?

Siinä missä sinä näytät perineen äitisi kasvonpiirteet, Johanna näyttää perineen omansa isältänne, ja sekin on itsessään varsin traagista, mutta vielä kauheampaa on se että Johannan luonne vaikuttaa periytyneen suoraan paholaiselta itseltään. Monet muistavat kuinka sinä makasit jalkaraudoissa Hertsikan Helmen edessä ja Johanna vain tepasteli ympärilläsi ylimielinen ilme naamalla. On ilmeistä että siskosi nauttii alennustilastasi sillä se saa hänet näyttämään vähemmän kulahtaneelta. Ei tarvitse olla kummoinenkaan meedio kuvitellakseen että Johanna on selittänyt vanhemmillenne kuinka hänellä ei ole mitään ongelmia; "katsokaa Juliaa, sillä ne ongelmat on!"

Miksi annat Johannan käyttää Facebook-tiliäsi? Varmaan tiedät sen että hän käyttää sitä herjatakseen ihmisiä (etenkin Artoa ja "näätiä") eri chäteissä ja seinillä. Johanna ei välitä pätkääkään siitä että hän saa sinut kyseenalaiseen valoon käyttäessään profiiliasi. Pahimmassa tapauksessa sinä voit joutua ongelmiin sen takia että rakas ihana paras ystäväsi ja siskosi Johanna on levittänyt herjaavia asioita yksityishenkilöistä sinun profiilillasi.

Toivon hartaasti että Johanna saa ehdottoman vankeustuomion ensi toukokuussa ja joutuu kiven sisään mietiskelemään tekosiaan, koska se antaa sinulle jonkin aikaa rakentaa elämäsi uudelleen ilman siskosi huonoa vaikutusta. Johanna tietää hyvin että sinulla on ongelmia alkoholin kanssa, mutta silti hän kuljettaa sinua juottolasta toiseen "esiintymään." Jos Johanna välittäisi sinusta pätkänkään vertaa niin hän ei yrittäisi sabotoida raitistumisyrityksiäsi.

Jos nämä kaikki vaikeat kirjaimet saivat sinut ihan ymmälleen, ajattelin kirjoittaa tähän loppuun hieman sellaista kivan helppotajuista tekstiä. HEI JU-LIA, SI-NÄ O-LET I-HAN KI-VA HÖP-SÖ TÄ-TI, HAR-MI ET-TÄ SIS-KO-SI JO-HAN-NA KOH-TE-LEE SI-NU-A KU-IN HAL-PAA HUO-RAA. KI-VAT SUL-LE.

Ruskaa joulua,

Markku

No comments:

Post a Comment